неделя, 17 февруари 2013 г.

Наръчник по паркиране в центъра на София


1.Тръгвате от далечният град към София в ранни зори в неделя (по възможност).
2.Пътьом, мисленно призовавате всички небесни божества, за които се сещате, да бъдат с вас и да направят така, че при пристигането ви на софийския адрес, да има свободно парко-място НА ПЛАТНОТО. Паркирането по тротоарите е обект на люти набези на черкезите, наречени простонародному "паяци".
Освен призоваването на всевишните, можете да пеете псалми, мантри, киртани, кънтри - въобще целият музикален духовен арсенал, който познавате.
3.При пристигането не падате духом, поради факта, че вашите горещи молби не са чути и се примирявате с поне половинчасово обикаляне на квартала, за намиране на каквото и да е място - колкото да свалите багажа.
4. Оставате у дома със свито сърце и тревожна мисъл "в колко ли ще тръгнат паеците утре сутрин".
5. Организирате редовен караул на прозорците на жилището ви, с колкото се може по-широка видимост. Много полезни в случая могат да бъдат всички дребни граждани, на които предварително давате инструктаж, че който пръв види място, което се освобождава, получава шоколад размер "от големите". В случай, че не разполагате с горепосоченият военен състав, ще ви се наложи да прекарате следобяда си, тичайки от балкона на кухнята до прозореца в спалнята и обратно - докато не се види дългоочакваното място. (Н.Б. - ще рече "нота бене" - обърнете внимание - понякога караулът може да продължи повече от 24 часа - важното е да не губите вяра).
6. В момента, в който видите свободното парко- място започва най-трудната за изпълнение част, за която се изисква завидна физическа подготовка, бързина и правилно дишане. Стремглаво се спускате по стълбите от шестия етаж (няма време за асансьор), като тичешком все пак навличате първото нещо, което сте взели от закачалката - може и без. При излизане от входа, суеверно плюете върху мястото за паркиране, след което трябва да превземете разстоянието от 100, 200, 300 или колкото там метра, с бързината на олимпиец, подобряващ собствения си рекорд.
При влизането в колата, вече трябва да сте я запалили, като с бдителността на шпионин в противников лагер се оглеждате на всички страни, за да видите не се ли появява евентуален съперник. Повтарянето на глас на мантри, заклинания или попръжни  помага за бързината и концентрацията ви.
7. Мръсна газ, гуми, които свирят на завоите, светкавични маневри в стил "60 секунди" или "Транспортер". Препоръчва се да имате повечко стаж в паркирането, защото загубата дори и на две секунди може да се окаже катастрофална.
8. Веднъж вече заели заветното място, което ви осигурява спокоен сън и душевна нирвана, слизате бавно от транспортното си средство. Нека завиждащите наоколо да погледнат с нега и сладострастно желание на вашата победа. Вие се отправяте към входа на кооперацията си, небрежно подсвирвайки "Ла донна е мобиле", след което тайничко празнувате с чаша мерло.
До следващото ви пътуване....Няма коментари:

Публикуване на коментар